Skincare και Ζώδια

Skincare και Ζώδια

Μάθε ποια είναι η κατάλληλη skincare routine ανάλογα με το ζώδιο σου.

Η αστρολογία μας δείχνει πώς η ενέργεια της γέννησής μας και η πλανητική ευθυγράμμιση επηρεάζουν τη φύση μας, το ποιοι είμαστε και πως λειτουργούμε, επισημαίνοντας τις δυνατότητες και τις προκλήσεις μας. Το ζώδιό μας μπορεί να ρίξει φως στην ερωτική μας ζωή και την καριέρα μας, καθώς επίσης και να είναι χρήσιμο όταν ερμηνεύουμε ποια συστατικά πρέπει να χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας. Παρακάτω θα δεις το συσχετισμό ανάμεσα στο ζώδιο και την περιποίηση του δέρματος.

Τip: Ανεξάρτητα από το ζώδιο σου, να θυμάσαι να χρησιμοποιείς πάντα φυσικά, βιολογικά προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης. 

 

Κριός

Ζώδιο της φωτιάς, ο Κριός, είναι δυνατός και σκληρός. Είναι άτομο φιλόδοξο, αποφασιστικό, ευέξαπτο, επιρρεπές σε εξάψεις, εξανθήματα και δερματικά εξανθήματα.

Αντιμετώπιση: Διατήρησε χαμηλή την εσωτερική θερμοκρασία σου με τη χρήση toner και mists, τα οποία μπορείς να συντηρείς στο ψυγείο. Έτσι με συχνά φσσστ μέσα στην ημέρα, και θα έχεις τη δόση αρωματοθεραπείας που χρειάζεσαι και θα διατηρείς το ‘εσωτερικό σου κριάρι’ δροσερό!

Must-have συστατικά: Αλόη, υαλουρονικό, αγγούρι, χαμομήλι, λεβάντα. Το υαλουρονικό είναι το ιδανικό συστατικό για εσένα, απλά να θυμάσαι ότι less is more, ειδικά για αυτό το ζώδιο της φωτιάς που έχει την τάση να το παρακάνει.

Προτεινόμενα προϊόντα: Mario Badescu, Hyaluronic Dew Drops, Jovo Oat Water

 

Ταύρος

Το ζώδιο της Γης, ο Ταύρος, τείνει να είναι συντηρητικός, υπομονετικός, μερικές φορές πεισματάρης και μπορεί να κολλήσει σε ρουτίνες που δεν δίνουν αποτελέσματα και τον κρατάνε πίσω (ξέρεις πολύ καλά ότι δεν σου αρέσουν οι αλλαγές!)

Αντιμετώπιση: Άλλαξε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου! Εάν δεν βλέπεις τα αποτελέσματα που θέλεις, δοκίμασε κάτι καινούργιο. Επειδή σαν Ταύρος έχεις τάση για φαγούρα και ξηροδερμία, η απολέπιση είναι πολύ σημαντική για εσένα. 

Must-have συστατικά: Ιπποφαές, argan, σησαμέλαιο, έλαιο γλυκού αμυγδάλου ή έλαιο tamanu για να δώσεις στο δέρμα σου επιπλέον ενυδάτωση και να επαναφέρεις αυτή τη λάμψη στα μάγουλά σου.

Προτεινόμενα προϊόνταMonoi Tiki Tahiti Έλαιο Tamanu, I Love Naturals Rose & Argan Hand & Body LotionDirty Works Foam at last Αφρώδες Απολεπιστικό Σώματος

 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος, σαν ζώδιο του άερα, τείνει να είναι αναποφάσιστος, περίεργος και μεταβλητός. Για χάρη του δέρματός σου, μείνε σταθερά σε ένα beauty routine!

Αντιμετώπιση: Η συνέπεια στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου είναι κάτι καλό, γι' αυτό φρόντισε να βρεις κάτι που να σου ταιριάζει και να το ολοκληρώνεις. Ο Δίδυμος είναι επίσης επιρρεπής σε αναπνευστικές αλλεργίες, γι' αυτό επίλεξε προϊόντα περιποίησης δέρματος με ελάχιστα συστατικά, ώστε να μην αναστατώνεις τόσο το λαιμό όσο και τους πνεύμονές σου.

Must-have συστατικά: Ροδόνερο, αλόη, γλυκό αμύγδαλο και έλαια jojoba θα ήταν τέλεια για θρέψη.

Προτεινόμενα προϊόντα I Love Scents English Rose Body Butter, Super Facialist Vitamin C Skin Renew Cleansing Oil

 

Καρκίνος

Το πιο απρόβλεπτο από όλα τα ζώδια, είναι ζώδιο του νερού και είναι ο Καρκίνος. Τη μια στιγμή είναι περιποιητικός, διπλωματικός και νοιάζεται… μετά από πέντε λεπτά, γίνεται συναισθηματικός, ανεβάζει ένταση και εκνευρίζεται! Ορμονικό; Ίσως…

Αντιμετώπιση: Ώρα για ισορροπία! Η απώλεια υγρασίας φαίνεται να είναι πρόβλημα καθώς και η ευαισθησία του δέρματος.

Must-have συστατικά: Έλαια macadamia, jojoba και σησαμέλαιο. Το εκχύλισμα γαρδένιας είναι γνωστό ότι βελτιώνει την συγκράτηση της υγρασίας της επιδερμίδας και ενισχύει την πιο σταθερή και ομαλή λειτουργία του δέρματος.

Προτεινόμενα προϊόντα I Love Wellness Destress Body Scrub, Mario Badescu Flower & Tonic Mask

 

Λέων

Ο Λέων, ζώδιο της φωτιάς, έχει αυτοπεποίθηση, είναι δημιουργικός και μπορεί να είναι λίγο αυταρχικός λόγω της κυρίαρχης φύσης αυτού του ζωδίου. Μπορεί να έχεις ματαιοδοξία και έχεις την τάση να κάνεις τις αγορές σου με βάση ισχυρισμούς για γρήγορες λύσεις σε θέματα skincare.

Αντιμετώπιση: Μην παρασύρεσαι από διαφημιστικές καμπάνιες αβάσιμων ισχυρισμών ομορφιάς. Να θυμάσαι ότι η αληθινή ομορφιά καλλιεργείται από μέσα προς τα έξω. Πρόσθεσε υγιεινά, βιολογικά προϊόντα στη διατροφή σου αντί να χάνεις το χρόνο σου με trends ομορφιάς.

Must-have συστατικά: Απόλαυσε φυσικά προϊόντα που περιέχουν έλαια ιπποφαούς και jojoba. Το τριαντάφυλλο, η βασίλισσα των λουλουδιών, ταιριάζει επίσης στην ισχυρή ψυχοσύνθεση του Λέοντα. Για τους Λέοντες που νοιάζονται πολύ για την εμφάνισή τους, τα αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου είναι γεμάτα αντιοξειδωτική δράση για να βοηθήσουν στο ξεθώριασμα των ουλών και να βοηθήσουν στην επούλωση του δέρματος.

Προτεινόμενα προϊόνταMario Badescu Rose Hip Mask, Super Facialist Vitamin C Sleep Reveal Night Cream

 

Παρθένος

Το ζώδιο της γης, ο Παρθένος, είναι έξυπνος, πρακτικός, προσγειωμένος και τείνει να είναι αρκετά τελειομανής. Αυτό μπορεί να καταντά κουραστικό, καθώς θέλεις να υπεραναλύεις καταστάσεις, κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει σε άγχος και αναποφασιστικότητα.

Αντιμετώπιση: Περιποιήσου τον εαυτό σου με λίγη περιποίηση ομορφιάς. Επίλεξε προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν τριαντάφυλλο, χαμομήλι, σανταλόξυλο και μύρο, τα οποία βοηθούν να καταπραΰνουν τα συναισθήματα της κατάθλιψης και του στρες. Ο ατμός προσώπου με βότανα μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Must-have συστατικά:  Το χαμομήλι, η λεβάντα, το τριαντάφυλλο και το πορτοκάλι είναι όλα ηρεμιστικά συστατικά που θα σου επιτρέψουν να εστιάσεις στον εαυτό σου.

Προτεινόμενα προϊόνταDirty Works Do not Disturb Sleep Set, I Love a Good Night’s Sleep

 

Ζυγός

Ο Ζυγός, ζώδιο του αέρα, είναι γοητευτικός, ρομαντικός και μη συγκρουσιακός. Βλέπεις και τις δύο πλευρές των πάντων, κάτι το οποίο πολλές φορές μπορεί να σε οδηγήσει στην αναποφασιστικότητα.

Αντιμετώπιση: Δεσμεύσου σε μια ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σου (έστω και μόνο για λίγες εβδομάδες) και θα παρατηρήσεις μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα σου.

Must-have συστατικά:  Επειδή αγαπάς όλα τα όμορφα, ρομαντικά και εξωτικά πράγματα, επίλεξε προϊόντα περιποίησης δέρματος με αυτές τις ιδιότητες. Ιδανική επιλογή επίσης αποτελούν και πολυτελή συστατικά, όπως η καρύδα, το shea butter και το passion fruit. Τελικά φαίνεται ότι σε κυβερνά η Αφροδίτη!

Προτεινόμενα προϊόνταI Love Scents Exotic Fruit Body Butter, Dirty Works Tropical Rain Power Coconut Body Wash

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός, σαν ζώδιο του νερού, είναι παθιασμένος, πιστός, έντονος, συναισθηματικός και αισθησιακός, αλλά μπορεί επίσης να είναι ισχυρός, ζηλιάρης και φοβερά πεισματάρης.

Αντιμετώπιση: Συγχώρησε τον εαυτό σου και τους άλλους. Ξεκίνησε κάνοντας πιο απαλό και μαλακό τον εαυτό σου με ένα λάδι για όλο το σώμα.

Must-have συστατικά:  Χρησιμοποίησε έλαια που περιέχουν ylang ylang, monoi και βανίλια για να κάνεις μασάζ στο σώμα σου. Χρησιμοποίησε ένα αντιγηραντικό έλαιο για το πρόσωπό κάνοντας face yoga για τόνωση.

Προτεινόμενα προϊόντα: Monoi Tiki Tahiti πολυχρηστικό Έλαιο με Monoi και Ylang Ylang, Monoi Tiki Tahiti Αντιγηραντικό Έλαιο Anti-age

 

Τοξότης

Ως ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης έχει ένα περιπετειώδες, ανεξάρτητο πνεύμα. Ποτέ δεν αποφεύγεις το ρίσκο, δείχνεις πάντα ενθουσιασμό για οποιοδήποτε γεγονός με τη γενναιοδωρία και τη φιλικότητα σας, αλλά είσαι επίσης επιρρεπής στην ανυπομονησία.

Αντιμετώπιση: Λόγω της τάσης για ανυπομονησία και της ανήσυχης φύσης σου, η δομή μιας πειθαρχημένης skincare routine είναι πρωταρχικής σημασίας. Δρόσισε το πρόσωπό σου με κρύο νερό αμέσως μετά το ξύπνημα. Ακολούθησε με ένα τονωτικό προσώπου και μια κρέμα που θα σου προσφέρει όλη την απαραίτητη ενυδάτωση. Επειδή ρέπεις προς την υπερβολή, διατήρησε το σχήμα απλό για να εξισορροπήσεις τη φύση του Τοξότη.

Must-have συστατικά:  Με τάση για ένταση και στρες, χρειάζεται να διατηρήσετε το skincare routine σου απλό. Τα καλύτερα συστατικά για εσένα είναι το argan, η καρύδα, το υαλουρονικό και ο σπόρος σταφυλιού.

Προτεινόμενα προϊόντα: I Love Naturals Bergamot & Seaweed Body Wash, Super Facialist Hyaluronic Acid Firming Super Lift Day Cream

 

Αιγόκερως

Το ζώδιο της γης, ο Αιγόκερως, φτάνει τους στόχους του λόγω της έντονης φιλοδοξίας και της λογικής κατανόησης του δρόμου προς την επιτυχία. Κάτω από το δροσερό εξωτερικό του Αιγόκερου κρύβεται μια συμπονετική και πιστή καρδιά.

Αντιμετώπιση: Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για τον εαυτό σου και τη ρουτίνα ομορφιάς σου. Όταν είσαι μόνο δουλειά και καθόλου fun, οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια στο να γαντζώνεσαι από αρνητικά πράγματα και σκέψεις. Επομένως είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να είναι όλα στην εντέλεια συνέχεια. Απλοποίησε και μείωσε τη ρουτίνα σου.

Must-have συστατικά: Αναζήτησε αιθέρια έλαια αρωματοθεραπείας που μειώνουν το άγχος, όπως λεβάντα, μέντα και μύρο. Ανυψωτικά αρώματα όπως λεμόνι, σανταλόξυλο και περγαμόντο μπορούν να ανακουφίσουν την ανήσυχή σου προσωπικότητα. Τα τέλεια έλαια προσώπου για εσένα είναι τα βαθιά ενυδατικά έλαια από ρόδι, macadamia, tamanu, argan και τριαντάφυλλο.

Προτεινόμενα προϊόνταI Love Naturals Tonka Bean & Myrrh Hand & Body Lotion, Dirty Works Bubble Trouble

 

Υδροχόος

Το ζώδιο του αέρα, ο Υδροχόος, είναι το αυθόρμητο ελεύθερο πνεύμα που είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να πάει οπουδήποτε. Καλώσορίζει την αλλαγή και η πλήξη είναι ο εχθρός του. Αντισυμβατικό από τη φύση του, λαχταρά διασκέδαση και ενθουσιασμό, αλλά δυσκολεύεται με κοσμικές, επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες.

Αντιμετώπιση: Δεν σου αρέσει να συμβιβάζεσαι και αποζητάς την πλήρη ελευθερία έκφρασης. Για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, επίλεξε κάτι απλό. Λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σου το πρωί και μετά λίγο ενυδατικό έλαιο, λίγο αντηλιακό και είσαι ready. Δεν έχεις χρόνο για ρουτίνες και η αντισυμβατική προσωπικότητά σου επαναστατεί όταν αναγκάζεσαι να συμμορφωθείς.

Must-have συστατικά: Αναζήτησε αιθέρια έλαια από τριαντάφυλλο, neroli και εσπεριδοειδή. Από έλαια προσώπου προτίμησε monoi, σπόρους σταφυλιού, macadamia και jojoba.

Προτεινόμενα προϊόντα: Monoi Tiki Tahiti Έλαιο Monoi Vanilla, I Love Naturals Bergamot & Seaweed Hand & Body Lotion

 

Ιχθύς

Ζώδιο του νερού, ο Ιχθύς, είναι ο ονειροπόλος του ζωδιακού. Σαν ένα από τα πιο δημιουργικά, ενσυναίσθητα και διαισθητικά ζώδια, δεν σου αρέσει η αντιπαράθεση και αντιδράς έντονα στις διαθέσεις των άλλων.

Αντιμετώπιση: Λόγω της ανιδιοτελούς φύσης σου, είναι εύκολο να φθείρεσαι σωματικά, οπότε είναι ώρα για μερικά αιθέρια έλαια γείωσης και θρέψης για να σε επαναφέρουν στην βάση σου.

Must-have συστατικά: Περγαμόντο, δεντρολίβανο, ylang ylang, λεμόνι και πατσουλί είναι ιδανικά για εσένα. Τα έλαια προσώπου που περιέχουν jojoba, ελαιόλαδο και γλυκό αμυγδάλο είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Προτεινόμενα προϊόντα: The Solution Retinol Smoothing Body Lotion, Monoi Tiki Tahiti Πολυχρηστικό έλαιο με Monoi και Ylang Ylang

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο

Έχετε υπόψη ότι τα σχόλια χρειάζεται να λάβουν έγκριση προτού δημοσιευτούν.