Το καλοκαίρι είναι εδώ και το ίδιο και η μεγαλύτερη έκθεσή μας στον ήλιο.

Και αυτό σημαίνει ότι εμφανίζεται και το πιο διαδεδομένο πρόβλημα των μεσογειακών γυναικών: οι πανάδες

Οι πανάδες, οι δυσχρωμίες, οι δερματικοί λεκέδες, οι κηλίδες γήρατος,  οι διάφοροι τύποι τους εμφανίζονται συνήθως στα ζυγωματικά, το άνω χείλος, το μέτωπο και το πηγούνι.

Και βάζουμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, δεν καθόμαστε με τις ώρες στον ήλιο αλλά εκείνες επιμένουν.

Τι ακριβώς κάνουμε λάθος;

Eίναι αλήθεια ότι ότι πρέπει να επενδύουμε στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία τους, γιατί άπαξ κι εμφανισθούν η θεραπεία είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα;  

Γιατί οι πανάδες επιστρέφουν ξανά και ξανά;

Όσο απίστευτο κι αν ακουστεί  η ακριβής αιτία εμφάνισης των πανάδων παραμένει άγνωστη! 

Κάποιοι παραγόντες που πυροδοτούν την εμφάνισή τους είναι:

Η εγκυμοσύνη, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, οι ορμονικές θεραπείες, η εμμηνόπαυση, η κληρονομικότητα, ακόμα και η λήψη αντιεπιληπτικών, αντικαταθλιπτικών – αγχολυτικών ή διαφόρων άλλων φαρμάκων και το κάπνισμα., Όλα αυτά κάνουν το δέρμα πιο επιρρεπές στη μελάγχρωση που εκδηλώνεται σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο.

Υπάρχoυν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση των πανάδων, πάντα σε συνάρτηση με τη γενετική προδιάθεση, λόγω της ευαισθησίας που προκαλολούν στο δέρμα.  Η φτωχή σε φρούτα και λαχανικά διατροφή, οι δερματικές λοιμώξεις, τα προβλήματα στο ήπαρ, η ελλιπής ενυδάτωση που οδηγεί στην αφυδάτωση του δέρματος, κάποιο έγκαυμα, η έλλειψη σιδήρου, μαγνησίου, βιταμίνης C, ακόμα και το συνεχές άγχος, η έκθεση στο στρες και την ψυχολογική πίεση, το κάπνισμα και η κατάχρηση του αλκοόλ, τα καλλυντικά που περιέχουν άρωμα ή συστατικά που δημιουργούν φωτοευαισθησία αν εκτεθούμε στον ήλιο με αυτά, είναι όλοι παράγοντες που συμμαχούν για να δημιουργηθούν πανάδες, πάνω σ΄ένα μη θωρακισμένο δέρμα.

Μην πανικοβάλλεστε! Αλληλούια υπάρχει λύση.

Συγκεκριμένα υπάρχουν λύσεις αντιμετώπισης των Πανάδων.

Καταρχήν, η πρόληψη είναι, ότι πιο σημαντικό μπορούμε να κάνουμε στη μάχη μας με τις πανάδες. Ειδικά αν γνωρίζουμε, ότι υπάρχει κληρονομικότητα ή προδιάθεση.  Χρειάζεται συνέπεια και πειθαρχία, επιμονή και υπομονή.

Η χρήση της αντηλιακής μας χειμώνα – καλοκαίρι, η επανάληψη της εφαρμογής μέσα στη μέρα και η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο είναι, το  πιο σημαντικό βήμα για να εμποδίσουμε να παράγει ο οργανισμός μας μελανίνη.

– Ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος διατροφής εμπλουτισμένος με βιταμίνες, συμπληρώματα και ειδικά μαγνήσιο και βιταμίνη C. 

-Η συχνή και κατά διαστήματα επαναλαμβανόμενη χρήση καλλυντικών με λευκαντικούς παράγοντες ή συστατικά που βοηθούν και ενισχύουν την άμυνα και την χρωματική ομοιογένεια του δέρματος.